Složení kůže a péče o ní

Pokožka tvoří vrchní část kůže. Druhou vrstvu tvoří škára. Škára je nejdůležitější část kůže, která ovlivňuje vzhled kůže. Ve škáře jsou ukotveny a umístěny veškeré potní žlázy, mazové žlázy, cibulky vlasů, chlupů a krevní žilky, 50 - 70% škáry tvoří voda, 35% bílkoviny, 5 - 30% tuky.

Podle poměrného zastoupení jednotlivých prvků se mění vzhled kůže. Není ale možné některou ze zastoupených složek úplně vynechat, každá složka má své opodstatněné zastoupení a je nenahraditelná.

Tuková vrstva

Pod pokožkou a škárou je uložena tkáň tvořena převážně tukem. Slouží k izolaci a ochraně vnitřních orgánů a zároveň působí jako pružný podklad, jenž činí kůži měkkou a hladkou.

Proč kůže stárne?

Existují dva typy stárnutí-vnitřní a vnější. První termín označuje míru stárnutí, projevuje se s postupem času. Druhý termín platí pro vnitřní stárnutí, ovlivněný vnějšími příčinami, jako jsou sluneční záření, znečištění vzduchu, hrubé zacházení, chorobnými procesy. Stárnutí kůže na obličeji probíhá rychleji než na ostatních částech těla. Samozřejmě proces stárnutí ovlivňujeme i mi sami tím, jak s pletí zachazíme.

Faktory ovlivňující vnější stárnutí

Jedním z hlavních faktorů je sluneční záření. Většina lidí ve věku kolem padesáti let na sobě může pozorovat, jak se liší kůže vystavená po celý život slunci (obličej, krk, paže, hrudník) od kůže chráněné oděvem (stehna a boky). Odhalená kůže je více vráščitá, ochablejší. Tato skutečnost však není impulsem k tomu nevystavovat se sluníčku. Slunce naopak dodává tělu blahodárný vitamín D. Je však důležité znát zásady správného opalování.

Čím lépe budete pečovat o svou pleť v mládí, tím více budete spokojená se svým vzhledem v pozdním věku.

Vnější poškození se zhoršuje s přibývajicím věkem, protože stárnoucí tělo má menší schopnost regenerace. Když nám bylo čtrnáct, naše buňky se po poškození dokázaly dokonale zregenerovat, ale v padesáti letech začíná proces stárnutí nabírat na obrátkách, protože nám schopnost zotavení schází. Proto o svou pleť pečujte od mládí.

Kosmetika, Solárium, Masáže

Veronika Beinhauerová (provozovatel)

IČ: 661 69 542 kontakt: 606 521 110

Sídlo: Kajlovec 2, Hradec nad Moravicí, 747 41

Provozovna: Čapkova 10 ,Opava

objednávky :

Mob.: 724 190 924

on-line rezervace:salonviolka.snippet.myfox.cz

E-mail: violka.kosmetik@seznam.cz

Kadeřnictví

Dalibor Beinhauer (provozovatel)

IČ: 755 66 095

Sídlo: Kajlovec 2, Hradec nad Moravicí, 747 41

Provozovna: Čapkova 10 ,Opava

Martina (kadeřník)

objednávky:

on-line rezervace:salonviolka.snippet.myfox.cz

Mob.: 724 190 924

Pedikura, Manikura

Bronislava Braunšová (provozovatel)

objednávky:

Mob.: 721 785 369

IČ: 733 08 773

Provozovna: Čapkova 10, Opava