Slavnostní líčení

Rady nad zlato, jak začít. Co je důležité a na co nesmíte zapomenout.

Rty, věčné téma ve světě dekorativní kosmetiky.

Dokonalé nalíčené rty jsou důkazem umění každého nalíčení, jak samotné ženy, tak i vizážistky. Rtěnka má svou dávnou historii. Byla a je nejpoužívanějším líčidlem a nesmí chybět v kosmetickém vybavení každé ženy. Na trhu se v dnešní době můžete setkat se rtěnkami, které odpovídají nejen posledním trendům, ale jsou díky svým vlastnostem vhodné pro každý typ a tvar rtů.

Začneme konturou

Již v předchozím článku jste se mohli dovědět, že kontura zabraňuje rozpíjení rtěnky. Konturu kreslíme vždy od středu rtů ke koutkům. Co se týče barvy, ta by měla vždy odpovídat základnímu tónu barvy rtěnky. U žen s plnými rty se hodí použití vodě odolné kontury, kdy konturou vykreslíte – vystínujete rty. Pro elegantní nalíčení těchto rtů se dá použít lesk.

Kouzlení

Úzké rty obkreslíme na hraně konturou o půl odstínu světlejší, než je barva rtěnky. Rtěnka by měla být světlá perleťová nebo jen lesk. Dáváte tak rtům objem. Při extravagantním nalíčení můžete použít třpytky.

Proč tvářenku?

Rozumné a střídmé použití tvářenky může dělat divy, také působí zdravě a svěže. Používejte tvářenku spíše opatrně a výsledek zhodnoťte ze správné vzdálenosti od zrcadla za denního světla.

Aplikace

Nejčastější chybou při nanášení je velké množství barvy a nerovnoměrné nanesení. Vyberte si správné místo pro aplikaci a nanášejte hustým štětcem se zaobleným koncem. Místo pro aplikaci je ta část líce, která se při úsměvu zvedne. Jakmile barvu nanesete, odstraňte ze štětce přebytek barvy a širokým krouživým pohybem ji roznášejte až po linii vlasů. Tekutý make-up stejně jako pudr jsou pro dokonalé nalíčení nezbytné. Barvy tvářenky musí ladit k barvě pleti a rtěnky. Například k středozemnímu typu pleti se hodí oranžově-zlaté odstíny (broskev, meruňka). Světlá severská pokožka hnědo-růžový odstín. Pro večerní příležitosti je vhodné nalíčení doplnit bronzovým nebo stříbrným pudrem.

Doufám, že těchto pár malých rad Vám pomůže zdokonalit vaše líčení.

- Violka

Kosmetika, Solárium, Masáže

Veronika Beinhauerová (provozovatel)

IČ: 661 69 542 kontakt: 606 521 110

Sídlo: Kajlovec 2, Hradec nad Moravicí, 747 41

Provozovna: Čapkova 10 ,Opava

objednávky :

Mob.: 724 190 924

on-line rezervace:salonviolka.snippet.myfox.cz

E-mail: violka.kosmetik@seznam.cz

Kadeřnictví

Dalibor Beinhauer (provozovatel)

IČ: 755 66 095

Sídlo: Kajlovec 2, Hradec nad Moravicí, 747 41

Provozovna: Čapkova 10 ,Opava

Martina (kadeřník)

objednávky:

on-line rezervace:salonviolka.snippet.myfox.cz

Mob.: 724 190 924

Pedikura, Manikura

Bronislava Braunšová (provozovatel)

objednávky:

Mob.: 721 785 369

IČ: 733 08 773

Provozovna: Čapkova 10, Opava