Péče o rty

Stejně tak jako o pleť, musíme pečovat i o rty. Horké, větrné nebo mrazivé počasí povrch rtů vysušuje. Takto poškozená kůže je velice náchylná k prasklinám a šupinkám. Oschlé rty nás svádějí k častému olizování, což přináší jen krátkodobou úlevu, a navíc zasychající sliny povrch jemné pokožky rtů dráždí a zhoršují nepříjemné obtíže.

V některých případech může být příčinou oschlých a rozpraskaných rtů nedostatek vitaminů skupiny B. Všechny vitamíny B mají mnoho společného, a proto jsou s oblibou označovány jako vitamín B komplex. Pocházejí většinou ze společného zdroje (například jater, kvasnic, celozrnného obilí) a působí společně velmi těsně.

Rty byste měli před nepřízní počasí vždy chránit, zvláště tehdy, osychají-li vám příliš rychle. Je nutné vytvořit na povrchu rtů ochrannou vrstvu, například nanesením balzámu nebo krému. Potírejte rty hlavně po jídle, pití nebo po mytí obličeje. V létě používejte ochranné tyčinky s UVA a UVB filtrem. Běžná rtěnka může rovněž působit jako ochrana, ale pozor na tzv. neslíbatelné, ty mohou rty vysušovat. Rtěnky se skládají hlavně z vosku a oleje.

Jak ošetřit šupinatění rtů

Přetřete si rty vazelínou a nechte deset minut změknout tvrdé šupinky kůže. Pak si ukazováček překryjte vlhkým flanelem a rty si takto jemně promasírujte. Nebo propíchněte tobolku obsahující vitamín E a vytlačený olej si naneste na rty. V případě, že rty a kůže kolem nich se nehojí ani po týdenním ošetření nebo postižená oblast rtů mokvá, vždy vyhledejte lékaře.

Kosmetika, Solárium, Masáže

Veronika Beinhauerová (provozovatel)

IČ: 661 69 542 kontakt: 606 521 110

Sídlo: Kajlovec 2, Hradec nad Moravicí, 747 41

Provozovna: Čapkova 10 ,Opava

objednávky :

Mob.: 724 190 924

on-line rezervace:salonviolka.snippet.myfox.cz

E-mail: violka.kosmetik@seznam.cz

Kadeřnictví

Dalibor Beinhauer (provozovatel)

IČ: 755 66 095

Sídlo: Kajlovec 2, Hradec nad Moravicí, 747 41

Provozovna: Čapkova 10 ,Opava

Martina (kadeřník)

objednávky:

on-line rezervace:salonviolka.snippet.myfox.cz

Mob.: 724 190 924

Pedikura, Manikura

Bronislava Braunšová (provozovatel)

objednávky:

Mob.: 721 785 369

IČ: 733 08 773

Provozovna: Čapkova 10, Opava