Jak pečovat o pleť v zimě

Studené roční období přináší pleti spoustu problémů. Časté změny teplot spojené s přechody z mrazu do vytopených místností můžou pleť poškodit. Pokožka pak začíná být napjatá, dostává bledý vzhled, často se tvoří šupinky a zarudlé skvrnky. Abychom tomu zabránili, musíme pleti zevně dodat patřičnou ochranu, výživu a hydrataci.

Lehké krémy a fluida je vhodné vyměnit za hutné a mastnější přípravky. Proto k základním denním a nočním krémům začněte používat i speciální zimní krémy s mastnějším základem a UV filtrem. Vhodné jsou třeba krémy s obsahem avokádového či mandlového oleje. Především lidé s citlivou pletí nebo rozšířenýma žilkami v oblasti líček a nosu, by měli mastné krémy v zimě používat povinně. Po rozetření je nezbytné několik minut počkat, než pokožka ochrannou vrstvu zcela přijme a začne působit. Kromě toho byste měli při ošetření pleti opatrně zacházet s horkou vodou a nepoužívat pleťové vody s alkoholem, které pleť vysušují.

Nepříjemné účinky zimy můžete zmírnit také vhodným způsobem odličování. Nejšetrnější odličování je pleťovým mlékem nebo pěnou. Na mírně navlhčený obličej naneste pleťové mléko a jemně rozetřete po obličeji, potom setřete vatovým tampónem.

Věnujte se více své pleti a dopřejte si u své kosmetičky třeba masáž a masku. Před masáží Vám doporučuji nechat si na obličej, krk a dekolt aplikovat vitamíny v ampulích např. vitamín C, E.

V žádném případě nepodceňujte slunce. Především v horách byste se měli dostatečně chránit před UV zářením. Při zimních sportech nezapomínejte také na vhodné sluneční brýle. Pokud jste si je už odložili, zase si je pěkně vraťte do kabelky, zkrátka mějte je po ruce. Jinak riskujete zánět spojivek a vrásky kolem očí. Právě oční okolí potřebuje zvláštní ošetření. Oční partie odličujte dvousložkovým přípravkem na citlivé oči. Je dobré si okolí očí ošetřit na noc výživným očním krémem, aby se kůže nevysušovala. Poraďte se s kosmetičkou a společně zvolte pro tuto partii vhodný krém.

Pečujte i o rty, zvláště v mrazech nanášejte několikrát denně vrstvu ochranného krému na rty s UV filtrem nebo jelení lůj. Výživnou rtěnku nebo pomádu noste stále u sebe, nechráněné rty do mrazu nepatří.

Velké teplotní rozdíly, které nám dnešní zima přináší jsou pro náš organismus velkou zátěží. Dodejte proto pleti i tělu dostatek vitamínu, dopřejte si více relaxace, třeba kvalitní masáží a těšte se na jaro.

A na závěr jedna užitečná rada, používejte v zimě make-up, udělá kůži stejnou službu jako teplý kabát.

Kosmetika, Solárium, Masáže

Veronika Beinhauerová (provozovatel)

IČ: 661 69 542 kontakt: 606 521 110

Sídlo: Kajlovec 2, Hradec nad Moravicí, 747 41

Provozovna: Čapkova 10 ,Opava

objednávky :

Mob.: 724 190 924

on-line rezervace:salonviolka.snippet.myfox.cz

E-mail: violka.kosmetik@seznam.cz

Kadeřnictví

Dalibor Beinhauer (provozovatel)

IČ: 755 66 095

Sídlo: Kajlovec 2, Hradec nad Moravicí, 747 41

Provozovna: Čapkova 10 ,Opava

Martina (kadeřník)

objednávky:

on-line rezervace:salonviolka.snippet.myfox.cz

Mob.: 724 190 924

Pedikura, Manikura

Bronislava Braunšová (provozovatel)

objednávky:

Mob.: 721 785 369

IČ: 733 08 773

Provozovna: Čapkova 10, Opava