Citlivé oči

Pálení, svědění, zarudnutí, to je častý problém našich očí, se kterým se dnes potýká téměř každá druhá žena. Proto Vám níže nabízím pár rad pro rychlou pomoc.

Máte-li zarudlé oči, položte na oči tampony namočené do ledového čaje, nejlépe černého. Kyselina tříslová stáhne cévy a oči se znovu rozzáří. Podrážděné oči zklidní také kapky z lékárny např. Evercil, Visine. Působí okamžitě a mají osvěžující efekt. Váčky pod očima vznikají následkem stresu, nedostatku spánku a pohybu. Vznikají během noci, může za to oběh lymfy, který klesá na úsporný režim a odpadní látky se z tkání hůře odplavují. Prevence je nejíst pozdě večer a více se pohybovat, například jít si zacvičit nebo se projít svižnou chůzí. Dobrým tipem na redukci váčků pod očima jsou oční gely. Rychle se vstřebávají, nezanechávají mastný film a pokud je vychladíte v lednici , dokážou nahradit i hodinu spánku.

Líčení

Máte-li citlivé oči nebo nosíte kontaktní čočky, snažte se používat mimořádně jemné pudrové stíny,které nejsou parfémované. Nezapomeňte na šetrné odličovadlo, které nedráždí oči.

Výživa

Objeví-li se nedostatek slz, bude to nejspíš špatnou životosprávou. Aby vaše oči nevysychaly, hodně pijte, především ovocné šťávy například mrkvovou šťávu, minerální vody. Je možné také použít oční kapky „umělé slzy“ z lékárny. Zdravý zrak zajišťuje vitamín A (Retinol). Je to vitamín rozpustný v tuku, nachází se v některých pokrmech živočišného původu ve formě retinolesterů. V rostlinách se nachází provitamín tohoto vitamínu, nazývaný betakaroten, jenž je organismem přeměňován na vitamín. Vitamín A je obsažen v oleji z rybích jater, hovězí játra, mrkev, rostliny se zelenými a žlutými listy, špenát, melouny, meruňky, zelí, brokolice a kukuřice. V menším množství se nachází v mléce, rybách, margarínu a třešních. Vitamín A léčí šeroslepost, špatný zrak, odstraňuje zarudlá a napuchlá oční víčka, zvyšuje odolnost proti infekcím, udržuje v dobrém stavu plíce a sliznice, zkracuje dobu rekonvalescence, udržuje v dobrém stavu brzlík, pomáhá v prevenci proti některým nádorovým nemocem, spolu s vitamínem E je nepostradatelný jako prevence proti rakovině plic, odstraňuje vrásky, pomáhá při léčbě akné, podílí se na léčení jakýchkoliv vředových onemocnění kůže.

Prevence proti vráskám

Na citlivých očních partiích zanechává ubíhající čas své stopy nejdříve. Vrásky od smíchu i vrásky způsobené suchou pokožkou se mohou objevit již od 25 let. Doporučuji proto každé ženě, aby ráno a večer do očního okolí prsteníčkem jemně vklepala malé množství očního krému nebo gelu.

Kosmetika, Solárium, Masáže

Veronika Beinhauerová (provozovatel)

IČ: 661 69 542 kontakt: 606 521 110

Sídlo: Kajlovec 2, Hradec nad Moravicí, 747 41

Provozovna: Čapkova 10 ,Opava

objednávky :

Mob.: 724 190 924

on-line rezervace:salonviolka.snippet.myfox.cz

E-mail: violka.kosmetik@seznam.cz

Kadeřnictví

Dalibor Beinhauer (provozovatel)

IČ: 755 66 095

Sídlo: Kajlovec 2, Hradec nad Moravicí, 747 41

Provozovna: Čapkova 10 ,Opava

Martina (kadeřník)

objednávky:

on-line rezervace:salonviolka.snippet.myfox.cz

Mob.: 724 190 924

Pedikura, Manikura

Bronislava Braunšová (provozovatel)

objednávky:

Mob.: 721 785 369

IČ: 733 08 773

Provozovna: Čapkova 10, Opava