Čištění pleti

Upřímně.Opravdu si každodenně čistíte důkladně svou plet?Každá žena ví, že její plet je vizitku pro okolí.Tak nezapomínejte!

Naše pleť je denně vystavovaná vlivům prostředí – prach, nečistoty, exhaláty, volné radikály, to vše se dříve či později negativně odrazí na kvalitě naší pleti.

Šetrné a každodenní čištění pleti by mělo být stejně samozřejmé a nutné, jako její hydratace. Neodstraňují-li se nečistoty pravidelně, kůže se stává povadlou, ztrácí svůj pěkný vzhled. Čištění pleti je proto základem úspěšné péče o pleť. Při čištění odstraňujeme z kožního povrchu líčidla, kožní maz, pot, nečistoty a olupující se šupinky kůže.

Podle typu pleti máme k dispozici různé vhodné čistící prostředky. Při výběru je třeba brát ohled na to, zda musíme z povrchu kůže odstranit hydrofilní látky (pot) nebo lipofilní (make-up,kožní maz).

Čistící přípravky naneste bodově, rozetřete a zvlhčete vodou, poté jemnými krouživými pohyby pleť důkladně očistěte. Zvláštní péči věnujte místům T-zóny – nos, brada, čelo. Při odstraňování čistících prostředků je vhodné použít kosmetické tampóny či houbičky a teplou vodu. Čištění musí být důkladné, avšak kůži nevytahujte ani na ni netlačte. Pleť čistěte tak dlouho, dokud není vatový tampón čistý. Tahy postupujte vzestupně – od dekoltu přes krk na obličej. Nejprve odličte oči a rty, k tomuto účelu byly vyvinuty speciální přípravky pro odstraňování očního make-upu. Jsou to většinou gely. Použití pleťového mléka není vhodné, protože způsobuje podráždění očí – zarudnutí, pálení, svědění. Při samotném čištění pleti si můžete vybrat z celé řady výrobků. Čistící pleťová mléka, čistící pleťové krémy a emulze, čistící gely, hydrofilní oleje. Pro dočištění doporučujeme použít čistící pleťovou vodu nebo pleťové tonikum.

  • Čistící mléko je vhodné pro smíšenou a suchou pleť.
  • Čistící olej je hydrofilní olej, který se váže s vodou, je velmi vhodný pro citlivou, zralou a suchou pleť.
  • Čistící gel se výborně hodí k čištění mastné a problematické pleti.

Mnoho žen se ptá zda je nutno čistit pleť večer i ráno. Samozřejmě po večerním důkladném vyčištění a následné aplikaci nočního krému, může po celou noc probíhat buněčná obnova. To znamená, že buňky jsou zásobovány živinami a pleť ráno vypadá opět svěží a “vyspaná”. Ráno se doporučuje rozjasnit a osvěžit obličej tonizující pleťovou vodou a poté nanést denní a oční krém, případně make-up.

Kosmetika, Solárium, Masáže

Veronika Beinhauerová (provozovatel)

IČ: 661 69 542 kontakt: 606 521 110

Sídlo: Kajlovec 2, Hradec nad Moravicí, 747 41

Provozovna: Čapkova 10 ,Opava

objednávky :

Mob.: 724 190 924

on-line rezervace:salonviolka.snippet.myfox.cz

E-mail: violka.kosmetik@seznam.cz

Kadeřnictví

Dalibor Beinhauer (provozovatel)

IČ: 755 66 095

Sídlo: Kajlovec 2, Hradec nad Moravicí, 747 41

Provozovna: Čapkova 10 ,Opava

Martina (kadeřník)

objednávky:

on-line rezervace:salonviolka.snippet.myfox.cz

Mob.: 724 190 924

Pedikura, Manikura

Bronislava Braunšová (provozovatel)

objednávky:

Mob.: 721 785 369

IČ: 733 08 773

Provozovna: Čapkova 10, Opava