Červené víno je zřejmě tajemstvím dlouhého života

Nejrůznější nezávislé výzkumy již ukázaly, že v červeném víně se skrývá tajemství dlouhého života. Lidé, kteří pravidelně popíjejí tento lahodný mok z kvašených hroznů žijí déle a také jsou méně nemocní. Vědci objevili, že v červeném víně je přísada, která prodlužuje život.

Experimenty ukázaly, že tato molekula má vliv na lidské buňky. Dělá je totiž více odolné vůči radiaci. Tato molekula, která zvyšuje aktivitu životadárného genu SIRT1 v lidských buňkách se odborně nazývá resvetrol (polyfenol), patří ke známé skupině rostlinných směsí nacházejících se v červeném víně, v ovoci, v zelenině, olivovém oleji. Tyto rostlinné směsi jsou proslulé svými antioxidantními vlastnostmi.

Člověk je denně vystaven tzv. oxidačnímu stresu vlivem volných radikálů. Tento stres může mít za následek poruchu látkové výměny, poškození buněk až změnu jejich genetických kódů. Volné radikály jsou vysoce aktivní sloučeniny kyslíku, které vznikají např. při UV záření. Jejich působením dochází k “rezivění” (oxidaci) buněk. Účinné látky, které nás před volnými radikály chrání, se nazývají antioxidanty. Dokáží “polapit” a zneškodnit volné radikály. Negativní účinky volných radikálů jsou vidět hlavně na pleti. Napadají stěny buněk, ztenčují se kolagenová a elastinová vlákna, pleť je hrubší, sušší, vznikají vrásky. Resvetrol (polyfenol) je vysoce aktivní účinná látka, která pleti poskytuje nejvyšší ochranu proti volným radikálům. Polyfenol je obsažen také v kosmetických přípravcích, například v pleťových maskách.

Nezapomeňme na tělo pravidelným přísunem antioxidantu, třeba douškem červeného vína a příjemným odpočinkem .

Od počátku stvoření byla vínu dána síla, která slouží kráse. - Dante

Kosmetika, Solárium, Masáže

Veronika Beinhauerová (provozovatel)

IČ: 661 69 542 kontakt: 606 521 110

Sídlo: Kajlovec 2, Hradec nad Moravicí, 747 41

Provozovna: Čapkova 10 ,Opava

objednávky :

Mob.: 724 190 924

on-line rezervace:salonviolka.snippet.myfox.cz

E-mail: violka.kosmetik@seznam.cz

Kadeřnictví

Dalibor Beinhauer (provozovatel)

IČ: 755 66 095

Sídlo: Kajlovec 2, Hradec nad Moravicí, 747 41

Provozovna: Čapkova 10 ,Opava

Martina (kadeřník)

objednávky:

on-line rezervace:salonviolka.snippet.myfox.cz

Mob.: 724 190 924

Pedikura, Manikura

Bronislava Braunšová (provozovatel)

objednávky:

Mob.: 721 785 369

IČ: 733 08 773

Provozovna: Čapkova 10, Opava